Çilekli Pasta  tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı margarin (Sıvı)
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 tutam kabartma tozu
    • Ve yeteri kadar un
    • Kreması için
    • 2.5 su bardağı süt
    • 3 çay kaşığı un
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • Pudra şekeri ve çilek
  • Yapılışı

    1. Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin .Yumuşak bir Hamur elde edin.

      Diğer taraftan kremayı pişirin soğutun.Hamurun 3'de 2'sini bir yuvarlak kalıba yerleştirin.

      Kenarlarını yükselterek kremaya koyun.Ayırdığınız parçayı açıp kremanın üzerine kapatın.

      170 dereceli fırında hafif bir renk alana kadar pişirin.Soğuduktan sonra ise pudra şekeri ve çilekle süsleyiniz.

      Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet Olsun (BEN BU TATLIYI HERZAMAN YAPARIM iNŞALLAH SİZDE BEGENİRSİNİZ...)

      Bize bu tarifi Eskişehir den yollayan Beste hanıma teşekkür ederiz.