Patlıcan köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet bostan patlıcanı veya 3 adet kemer patlıcanı
    • 2 su bardağı un
    • 1 çay bardağı galeta unu
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 100 gram taze kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber
    • Kızartmak için sıvıyağ
    • Köfteleri bulamak için galeta unu
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları birkaç yerinden çatalla veya bıçağın ucuyla delip ocağın üzerinde közleyin. Kabukları tamamen yandıktan sonra patlıcanları bir kenarda biraz soğuması için bekletin.

      Bir kasede un, galeta unu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi karıştırın. Kaşar peyniri rendeleyin.

      Patlıcanların kabuklarını soyup içlerini bir kesme tahtası üzerinde bıçakla kıyıp sonra çatalla ezin veya el blendırı ile ezip unlu karışıma ilave edin. Yumurtayı ve peynir rendesini ekleyip iyice karıştırın.

      Karışımdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yassıltıp galeta ununa bulayın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Yeşil salata, yoğurt veya cacıkla birlikte servis yapın.