Cevizli kısır tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 kuru soğan
    • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 çorba kaşığı dolusu biber salçası
    • 2 domates
    • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
    • Yarım demet maydanoz
    • 4-5 dal taze nane
    • 1 limonun suyu
    • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber
    • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yapılışı

    1. Bulguru 1 bardak sıcak su ile derin bir kasenin içinde ıslatıp üzerini örtün ve 10 dakika bekletin.

      Domatesleri, soğan ve salatalığı soyup küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve nane yapraklarını kıyın. Biberi incecik doğrayın. Limonun suyunu sıkıp hazırlayın.

      Kuru soğanı kıyıp küçük bir tavaya koyun ve üzerine sıvıyağı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1 kaşık biber salçası ilave edip kavurmaya devam edin. Salça tamamen soğana ve yağa karıştıktan sonra ocaktan alın. Bulguru bir kaşık yardımıyla karıştırarak kabartın. Üzerine salçalı soğanı, tuz ve kimyonu ilave edip tahta bir kaşıkla harmanlayarak karıştırın.

      Doğranmış bütün malzemeyi ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, sumak, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip birleştirip karıştırın. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.