Elmalı ekmek tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet bayat kepek ekmeği
    • 2 adet elma
    • Yarım kg vişne
    • 1 kahve fincanı tozşeker
    • 1 kahve fincanı irmik
    • 1 kahve fincanı un
    • 4 adet yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket hamur kabartma tozu
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı su
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 2-3 damla limonsuyu
  • Yapılışı

    1. Vişneleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye koyup üzerine 1 kahve fincanı şeker ekleyin ve 10 dakika pişirin. Kepek ekmeğini ufalayın. Vişneleri blenderle ezin.

      Elmaları soyup rendeleyin. Ufalanmış ekmeği geniş bir kaba alın. İrmik, un, 4 yumurta, vanilya, kabartma tozu, elma rendesi ve vişne püresini ilave edip karıştırın.

      Karışımı yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Diğer tarafta su ve tozşekeri bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın.

      Şerbet kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp şerbeti üzerine dökün.

      Şerbetini çekince dilimleyip dilerseniz üzerine vişne sosu gezdirerek servis yapabilirsiniz.