Kıymalı lüle makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket lüle makarna
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 250 gram az yağlı kıyma
    • 2 diş sarımsak
    • 1 küçük kuru soğan
    • 2 sivribiber
    • 2 olgun domates
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Derin bir tencereye 4 litre su doldurun. İçine 1 çorba kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı kaynar tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayın. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını ayırın ve küp küp doğrayın. Sarımsakları ve soğanı soyup kıyın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın.

      Bir tavaya sıvıyağı koyup soğan, biber ve sarımsağı ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurup kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber serpip kıyma tamamen pişene kadar kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. En son salçayı ekleyip güzelce karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

      Makarnayı süzgece alın. Makarnayı pişirdiğiniz tencereye tereyağını ilave edip eritin. Makarnayı boşaltıp tahta makarna çatalı ile harmanlayın.

      Makarnayı servis tabaklarına alıp üzerine kıymalı sosu paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.