Meyveli cheesecake tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket yulaflı bisküvi
    • 100 gram yumuşatılmış tereyağ
    • 150 gram labne peyniri
    • 2 paket sade toz kremşanti
    • 1.5 su bardağı soğuk süt
    • 2 yumurta sarısı
    • 2 yaprak jelatin
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 kase kadar doğranmış taze mevsim meyvesi
  • Yapılışı

    1. Bisküvileri ufalayıp yumuşatılmış tereyağı ile güzelce karıştırın. Bir tepsiye yağlı kağıt serip 6-7 cm çapında ve 5 cm derinlikte metal kalıpları tepsiye dizin. Hazırladığınız bisküvi hamurundan kalıpların içine koyup elinizle bastırarak yarım cm kalınlıkta tabanlar yapın.

      Labne peynirini mikserle çırpın. Toz şantiyi soğuk sütle çırpıp labne peynirini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

      Yumurta sarılarını toz şekerle ayrı bir kapta çırparak kabartın. Peynirli karışıma ekleyip yedirin.

      Jelatin yapraklarını 1 bardak kadar suda bekletin. Yumuşayınca suyun içinden alıp bir cezveye koyun. Ocağın üzerinde 1-2 dakika kadar tutun ve jelatin sıvılaşınca karışıma ilave edin.

      Peynirli karışımı bir kez daha çırpıp kalıpların içine önce yarısını doldurun. Meyve parçacıklarından serpiştirip üzerine tekrar peynirli karışımdan koyun. Derin dondurucuya koyup 2 saat kadar bekletin.