Patlıcanlı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram patlıcan
    • 800 gram tavuk
    • 1 taze soğan
    • 1 diş sarımsak
    • Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 çorba kaşığı beyaz şarap ya da bir tatlı kaşığı elma sirkesi
    • Bir tutam kekik
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlayıp yarım saat bekletin. Tavuğu küçük parçalara ayırın.

      Tuzladığınız patlıcanları yıkayıp suyunu sıkın. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağı, beyaz şarap(ya da sirke), patlıcan, tavuk, kekik ve tuzu ekleyin. Orta ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

      Afiyet olsun.