Hamsili börek tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram hamsi
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet yumurta
    • 3 dilim bayat ekmek
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
    • 2 adet hazır yufka
    • Kızartmak için
    • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş hamsilerin kılçıklarını ve kuyruklarını alıp atın. Etlerini ya mutfak robotunda kıyın veya kesme tahtası üzerinde bıçakla incecik doğrayın.
      Soğanı küçük küçük doğrayın. Ekmek içini ufalayın. Maydanozu kıyıp hepsini kıyılmış hamsi etleriyle karıştırın.
      Yumurta, tuz ve karabiber ekleyip bir kez daha karıştırın. Yufkaları 6-7 cm eninde olacak şekilde şeritler halinde kesin. Her bir yufka şeridinin uç kısmında 1 kaşık kadar hazırladığınız iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayın ve uçlarını hafifçe ıslatarak yapıştırın.
      Yağı tavada kızdırıp börekleri kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
      *** Dilerseniz bu böreği sardalya veya mezgit balığıyla da hazırlayabilirsiniz.