Karnabahar çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 küçük karnabahar
    • 4 su bardağı et suyu
    • 40 gram tereyağ
    • 1 kuru soğan
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı süt
    • Tuz, karabiber, kuru nane
  • Yapılışı

    1. Karnabaharı yıkayıp temizleyin ve çiçek çiçek ayırın. Kuru soğanı kıyın. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritip soğanı kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca karnabaharları ilave edip yumuşayana kadar pişirin.

      Yumurta sarısını sütle çırpıp terbiyeyi hazırlayın. Kaynamakta olan çorba suyundan 1 kepçe kadar alıp terbiye ile karıştırın ve çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp karabiber ve naneyi ekleyin. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.