İncirli turta tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 3 su bardağı un
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • 125 gram tereyağı
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • Üzeri için
    • 5 adet taze incir
    • 50 gram ceviz içi
    • 2 çorba kaşığı vişne suyu
  • Yapılışı

    1. Yumurta, süt ve şekeri bir kapta çırpın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumuşatılmış tereyağını ve çırptığınız malzemeyi ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

      Hamuru yağlanmış turta kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın. Üzerini birkaç yerinden çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

      Diğer tarafta incirleri soyup dilimleyin. Turta hamurunu fırından alıp ceviz içini serpin. Üzerine incir dilimlerini gelişigüzel yerleştirip 2-3 kaşık vişne suyu ilave edin. Tekrar fırına verin ve 10 dakika kadar fırınlayıp çıkarın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
      *** Temmuz ? Ağustos aylarında taze incir çıkmaya başlar. Ağustos ortalarından itibaren eylül sonuna kadar siyah incir zamanıdır. Yaz ayları boyunca taze beyaz veya siyah incirle bu kolay tartı pişirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ince bir kat meyve jölesi sürebilirsiniz.