Limonlu tartlar tarifi
  • Malzemeler

    • 6-8 adet inceden pişirilmiş tart hamuru
    • 4 adet yumurta
    • 1 bardak (250 ml) + 2 çorba kaşığı (30 ml) toz şeker
    • 2/3 bardak(170 ml)) krema
    • 1/2 bardak (120 ml) taze limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yapılışı

    1. Fırınınızı 180 °C?ye ısıtın. Yumurtaları, şekeri, kremayı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini derin bir kasede homojen bir karışım elde edene dek çırpma teli yardımı ile karıştırın. Limonlu krema karışımını frırın tepsisine yerleştirmiş olduğunuz tart hamurlarına paylaştırın.

      Tartları önceden ısıtılmış fırında, limonlu dolgu sertleşene kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın. Oda sıcaklığına ulaşana kadar bekletin. Buzdolabında en az 3 saat soğuttuktan sonra servis edin.