Çikolatalı elma tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet elma
    • 2 çorba kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı su
    • 5 yumurta
    • 1 paket çikolata
    • 6 kiraz şekerlemesi
  • Yapılışı

    1. Elmalı çikolata için elmaları soyup dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını ayıkladıktan sonra elma dilimlerini bir tencereye koyun. 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kaşık tarçın ve suyu ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu çekinceye kadar diri kıvamda pişirin.

      Diğer yanda yumurta sarılarını kalan toz şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp iki kaşık su ile benmari usulü eritin ve yumurta sarılarına ekleyip karıştırın.

      Yumurta aklarını kar halinde çırpıp hazırladığınız karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Elma dilimlerini ayaklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı pudingi paylaştırarak ilave edin. Buzdolabında soğutup üzerini kiraz şekerlemeleri ve tarçınla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.