Etli pide  tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo un
    • 1 çay kaşığı yaş maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Su
    • İç harç için
    • 2 adet dana biftek
    • Kırmızı biber
    • Yeşil biber
    • Domates
    • Karabiber
    • Kenar sosu
    • Sıcak suda
    • Biraz un
  • Yapılışı

    1. Öncelikle unu koyup ortasını havuz gibi açıyoruz.Biraz su ve tuz ile yoğuruyoruz.Yaş mayayı en son katıyoruz.Pürüzsüz kıvama gelince buzdolabında 1 gün bekletin.


      Etleri yumuşak olması için süt ve zeytinyağın da bir müddet bekletin.Biberleri ve domatesi minik minik kesip karıştırın.

      Pide hamurunu parçalara bölüp oklava yardımı ile açın.İki büyük pide çıkacaktır.

      Pide şeklini verip etlerle karıştırdığınız sebzeleri yayın.

      Kıvırdığınız kenarlara ise un ve su karışımından oluşan sosu sürün.Bu kızarmasını sağlayacaktır.

      250 derecede 12-13 dakika pişirin.