Soğan çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 4-6 baş soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 6 su bardağı et yada tavuk suyu
    • Tuz ve karabiber
    • Garnitür için
    • 1 baş soğan
    • Yarım çorba kaşığı tereyağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1.5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
    • Ekmek
  • Yapılışı

    1. Soğanları yıkayıp kabuklarını soyup ikiye bölün.Halkalar halinde doğrayın.

      Tereyağında soğanları tencerede yumuşatın.Et ya da tavuk suyunuda ekleyerek yarım saat kaynatın.

      Garnitürü için soğanı rendeleyin.Tereyağında öldürün.Ezerek ayrı bir kaba alın tuz ve karabiber ile peynirin yarısınıda ekleyin.

      Ekmekleri bir kaç santimetre kalınlığında bir çay barğıanın ağzıyla bastırarak daireler halinde kesin.

      Hazırladğınız soğanlı püreyi ekmeklere sürüp kalan rendelenmiş peynirleride üzerine sereperek fırına verin.

      Fırından çıkartığınız ekmekler ile çorbanızı servis edin.