Pırasa çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet pırasa
    • 1 adet patates
    • 100ml krema
    • 4 su bardağı sıcak su
    • Tuz ve karabiber
    • Üzeri için
    • Kızarmış ekmek küpleri
    • Frenk soğanı
  • Yapılışı

    1. Pırasaları 4-5 cm uzunluğunda doğrayın.Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.Tereyağını tencerede eritin.Sebzeleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.Suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

      Çorbayımutfak robotundan geçirip pürüzsüz hale getirin.Tuz ve karabiber ile tatlandırın.1 taşım kaynatıp kremayı ilave edin.

      Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine krema frenk soğanı ve kızarmış ekmekler ile süsleyin.Sıcak servis yapın.