Kremalı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 2 fincan şeker
    • 1 fincan sıvı yağ
    • 1 fincan su veya süt
    • 1su bardağı un
    • 1su bardağı buğday nişastası
    • 1paket kabartma tozu
    • 1paket vanilya
    • Krema için
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 3 kahve fincanı şeker
    • 4;5 bardak süt
    • 1 paket krem şanti
    • Islatmak için
    • 1 bardaksüt
  • Yapılışı

    1. ilk önce şeker ve yumurta iyice çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir onlarda çırpılır.

      Bu ölçüler kare borcam için yağlanmış borcama dökülür ve 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

      Fırından çıkan kek 10dakika dinlendikten sonra 1 bardak süt üstüne gezdirilir.Sonra krema pişirilir iyice soğuyan kremaya krem şanti toz halinde eklenip çırpılır kek ve krema iyice soğuduktan sonra krema kekin üzerine sürülür ve 1gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor afiyet olsun.