Zeytinli Ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
    • 4.5 su bardağı un (500 g)
    • 1.5 su bardağı su (255 g)
    • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı (30 g)
    • 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
    • 1/2 yemek kaşığı toz şeker (10 g)
    • 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin (100g)
  • Yapılışı

    1. Un, su, tuz, maya ve şekeri karıştırın. Karışıma zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dk bekletin.

      Hamuru iki eşit parçaya kesip her birini merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Doğranmış zeytinleri açılmış hamurların üzerine serpin. Zeytinler iç kısımda kalacak şekilde rulo gibi sararak yağlanmış kalıplara veya tepsiye koyun. Üzerini nemli bir bezle örterek kabarması için 1 saat bekletin.

      Fırına koymadan önce, hamurların üstünü bıçakla 2-3 yerinden çizin. 240 °C fırında 20 dk pişirin.