Lahanalı çörekler tarifi
  • Malzemeler

    • 15 gram maya
    • 60 g şeker
    • 250 gram Tereyağı
    • 5 adet yumurta
    • 2 adet soğan
    • 1 kilo un
    • Tuz
    • 3 çay kaşığı
    • 500 gram un
    • 30ml sıvıyağ
    • Lahana
  • Yapılışı

    1. Bir kabın içinde un, tuz, şeker ve kuru mayayı ekleyin. Tereyağını eritip yavaş yavaş unun içine yağı dökün. Sıcak kaynamış suyuda (400 ml)ekleyin.
      İyice karıştırarak hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar işleme devam edin. Hamur çok yumuşak ise biraz daha un ilave edin.

      Hamuru 40 dakika kabarana kadar bekleyin.Hamur uygun olduğunda, dolgular yapabilirsiniz.
      Bunun için lahanayı doğrayın ve tuzlu suda bırakın. Aynı anda, katı yumurta pişirin.

      Soğanı yağda tereyağ ile kavurun.İçine lahanaları koyup öldürün.En son haşladığınız yumurtalarıda katarak iç harcı haline getirin.


      Üstünü yağlı yumurtas sarısı sürerek 30-35 dakika önceden ısıtılmış fırında 160-180 dereceye koyarak pişirin.Üstleri altın sarısı renk alınca çöreklerimiz pişmiş demektir.