Alenazik tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg çekirdeksiz patlıcan
    • 8 adet çarliston biber
    • 5 adet iri olgun domates
    • 6 çorba kaşığı tereyağ
    • 6 diş sarmnısak
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • 4 dal maydanoz
  • Yapılışı

    1. Patlıcan biber ve domatesleri közde pişirin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup uzunlamasına lif lif doğrayın.Üzerine yayvan bir taht parçası ya da tahta havan eliyle vurarak yumuşatın.Ancak bu işlem sırasında patlıcanların tümüyle ezilmemesine özen gösterin.Biberleri zarlarını keskin bir bıçakla soyduktan sonra çok ince kıyın.

      Közlenmiş domatesleri de kabuklarını çıkardıktan sonra fındık büyüklüğünde parçalara ayırın.Bir tavaya 4 çorba kaşığı tereyağını koyup ağır ateşte kızdırın.Patlıcan ,biber ve domatesleri koyup ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.

      Karışımı sıcak olarak bir servis tabağına aktarın.üzerine ayrı bir kapta kızdırılmış kalan 2 çorba kaşığı tereyağını gezdirip maydanozla süsleyerek servis yapın.