Krem karamel tarifi
  • Malzemeler

    • Krema için
    • 700ml kalın krema
    • 150ml süt
    • 3 adet yumurta
    • 200 gram şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 çorba kaşığı şeker
    • Karamel için
    • 150 gram şeker
    • 40ml su
    • Limon suyu bir kaç damla
  • Yapılışı

    1. Karamel için altı kalın bir tencereye şeker su ve limonu koyun.Şeker eriyip kahverengi bir hal alıncaya kadar pişirip krem karamel kalıplarınızın altına dökün.

      Krema içim kremayı kaynatın ve daha sonra şeker süt ve vainyayı ilave edin.Hemen altını kapatıp yumurtaları köpüklü oluncaya kadar ilave edip çırpın.Karamelli kalıplara kremayı paylaştırın.

      Bu krem karamel kalıplarını 1/3 su dolu bir tepsi içine yerleştirip 160 derecede 45 dakika pişirin.5-6 saat buzdolabında bekletip servisten önce ters çevirip kalıplardan çıkartın.Afiyet olsun.