Donat (Donut)  tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 300gram süt
    • 1 paket kuru maya
    • 3 çorba kaşığı şeker
    • 50 gram tereyağı veya margarin
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 500 gram un
    • 1 litre kızartmalık yağ
  • Yapılışı

    1. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp ılık bir yerde kabarıp göz göz oluncaya kadar bekletelim.

      Rulo haline getirip minik parçalar şeklinde keselim.Her bir parçayı yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açalım.

      İç dolguları çok çeşitli yapılabilir. Tatlı ve hatta turşu. Haşlanmış yoğunlaştırılmış süt, çikolata ezmesi, reçel, şeker ve tarçın ile küçük küpler halinde kesilmiş elma, hiçbir katkı maddesi olmadan küçük küpler halinde kesilmiş muz olabilir.

      İç malzemesini koyduktan sonra üzerine ikinci kat yufkayı koyalım hamurumuzu kapatalım.Sonra ağzı geniş bir bardak ile düzgün daireler elde edelim.

      Sonra kızdırılmış yağda her iki tarafı kahverengi oluncaya kadar pişirelim.Kağıt havlu üzerine alıp pudraşekeri serperek servis yapalım.