Labne peyiniri tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo tam yağlı yoğurt
    • (tercihen katkısız jelatinsiz organik yoğurt)
    • Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu
    • Süzgeç
    • 2 kat tülbent
  • Yapılışı

    1. Tatlılar veya baharatlı soslar için kullanılan yoğurt peyniri labne gerçekten de kremaya göre sağlıklı bir seçimdir.

      İçi derin bir kase içine süzgecimizi yerleştirelim.2 kat tülbent koyalım.Yoğurdumuzu çırpıp tuzunu ekleyip krema kıvamına getirelim.Yoğurdumuzu tülbent üzerine dökelim.Üzerini folya ile kaplayıp buzdolabında bir gece bekletelim.Ertesi sabah labne peynirimiz hazırdır.Afiyet olsun.

      Not:Yoğurt altı suyu da çok faydalı olduğu için atmayın.Labne peynirinizi krema olarak tatlılarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz