Kuşburnu kurabiyesi tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram un
    • Bir tutam tuz
    • 150 gram şeker
    • 150 gram fıstık ezmesi
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 adet yumurta
    • Vanilya
    • Kuşburnu reçeli
  • Yapılışı

    1. Kurabiye hamurunu reçel hariç yoğurun.Esnek bir hamur elde edin.Elinizle minik yuvarlak toplar yapıp parmağınızla bastırıp ortalarında çukur açın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve yarım saat bekletin.

      Daha sonra önceden ısıtılmış fırında pişirmeye başalayın.Hamurlar kabarıp boşluklar kaybolursa gene bastırıp piirme işlemine devam edin.Pişer pişmez ortalarına kuşburnu reçelini koyup dinlendirmeye bırakın.Afiyet olsun.