Elmalı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Kek hamuru
    • 200 gram tereyağ
    • 100 gram şeker
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı krema
    • 300 gram un
    • 2 adet yumurta sarısı
    • Ara dolgu için
    • 10 adet orta boy elma
    • 4 adet yumurta beyazı
    • 2 adet limon rendesi
    • 50 gram hindistan cevizi
    • 100 gr.şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket puding veya 2 yemek kaşığı un
  • Yapılışı

    1. Kek hamuru için gerekli malzemeleri karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin.

      Krema için elmalar rendelenir.Tencerede limon rendesi ve şekerle birlikte öldürülür.Sonra hazır bir paket kakaolu puding ve hindistan cevizi ile karıştırlır.En son kar haline getirlen yumurta akları eklenir.

      Kek hamuru iki parçaya bölünür.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ilk kat konur.Üzerine elmalı karışım ve en üste diğer parça konup 180 derecede pişirilir.En üstü çikolatalı glazür ile kaplanır.Afiyet olsun.