Yeşil mercimek yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı yeşil mercimek
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı un (Tepeli)
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    • Pul biber
    • Tuz
    • Arzuya göre limon
  • Yapılışı

    1. Yeşil mercimeği yıkayıp tencerede haşlıyoruz.
      Diğer bir tencerede tereyağını, sıvıyağı koyup, kuru soğanı yemeklik doğruyoruz.
      Kuru soğanları soteledikten sonra unu koyup hafif sararana kadar kavuruyoruz.
      Salçayı katıp mercimeği koyuyoruz.

      Mercimeklerin üzerine çıkacak kadar su koyup tuzunu atıp karıştırarak pişiriyoruz.
      Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika pişirip servis yapıyoruz.

      NOT: Arzuya göre limon sıkıp yiyoruz.