Saray Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
    • 1 adet küçük boy kabak
    • 50 gram margarin
    • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
    • 1 çay kaşığı salça
    • 1 tutam taze fesleğen
    • 2 orta boy havuç
    • 1 orta boy soğan
    • 2 yemek kaşığı bezelye
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay kaşığı kuru nane
    • Su ve tuz
  • Yapılışı

    1. Tencereye yağ konularak eritilir ve piyaz soğan ilave edilerek pempeleşene kadar kavrulur. Küp şeklinde doğranmış sebzeler ilave edilerek 5 dk. Daha kavrulur.

      Mercimek ve küp doğranmış kabuğu soyulmuş domates ilave edilerek 3-4 dk. Daha kavrulur. Suyunu ilave edip ağır ateşte 20 dk. Kadar kaynatılır. ( sık sık üzerinde oluşan köpük alınır.) En son tuz, maydanoz ve nane karıştırılarak 1 taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Ve servis edilir. Afiyet olsun