Gelin Hanım Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kuru kayısı
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 2 çay bardağı pirinç
    • 100 gram (1 çay bardağı) çekilmiş ceviz içi
    • 200 gram (2 çay bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm
    • 10 adet ince dövülmüş karanfil
    • 1 adet orta boy rendelenmiş havuç
    • 1 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Kayısılar yıkanıp bir tencereye alınarak üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir ve 5 dk.

      Kadar kaynatılıp süzülür.pirinç, havuç, karanfil, ceviz içi ve 1 çorba kaşığı toz şeker ayrı bir kapta karıştırılır ve küçük küçük kopartılarak yuvarlak parçalar haline getirilir.

      Yuvarlak malzeme kenarından açılmış olan kayısıların içerisine doldurulur ve kayısıların ağzı kapatılarak fırın tepsisine dizilir.1 su bardağı su ve kalan şeker ayrı bir kapta 1-2 dk.

      Kaynatıldıktan sonra kayısıların üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk. Kadar pişirilerek fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.

      Üzerine toz yeşil fıstık veya hindistan cevizi konulurak servis edilir. Afiyet olsun