Enginarlı Kuzu Kebabı  tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet pişmiş enginar
    • 16 adet arpacık soğan
    • 1 orta boy kereviz
    • 600 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 80 gram margariny
    • 1 çay bardağı iç bezelye
    • Yarım demet dereotu
    • 1 yemek kaşığı un
    • 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 4 adet sivribiber
    • Tuz ve su.
  • Yapılışı

    1. Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur. Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir. 3 dk kadar karıştırılır. Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır.

      Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir. 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur. Afiyet olsun.