Ayvalı Kuzu Pirzola Bastı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ayvalı Kuzu Pirzola Bastı  tarifi
  • Malzemeler

    • 12 adet kuzu pirzola
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 2 adet orta boy ayva
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 2 adet orta boy ve kabuğu soyulmuş domates
    • 20 gram margarin
    • 1 tutam karabiber, tuz ve su.
  • Yapılışı

    1. Tavaya sıvı yağ konur ve kızdırılır pirzolalar tuz, karabiber ve una batırılarak bu tavada kızartılır. Ayrı bir tavada margarin eritilir ince kıyılmış kuru soğan ilave edilip kavrulur, küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesler ve tuz konularak pişirilir.

      etler fırın tepsisine dizilir ve üzerine hazırlamış olduğumuz sos dökülerek 180 derece fırında 10 dk pişirilir ve servis etmeden önce tabağın kenarlarına ince dilimlenmiş ayva dizilerek sunulur. Afiyet olsun.