Çiğ börek  tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram un
    • 250 gram kıyma
    • 1 baş soğan
    • 1 yumurta
    • 200 gram yağ
    • Tuz, karabiber
    • Kızartma yağı
    • 1 kaşık salça
  • Yapılışı

    1. Börek İçi:
      Kıymanın içine bir baş soğanı doğrayınız, Biraz sulandırılmış, salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız, Ateşten alıp bir tutam tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyiniz.

      Hazırlanışı:
      500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz Yumurta tuz koyup, ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp nemli bir bezin altında 15 dakika dinlendiriniz.

      Her bezeyi 10-15 cm. çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısını için üzerine gelecek şekilde kapatınız. Kızgın yağda kızartarak kağıt yayılmış tepsiye alınız. Servis tabağına dizip sıcak sevis yapınız.