Puf böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram un
    • 2 kaşık yağ
    • 250 gram kıyma
    • ¼ demet maydanoz
    • 1 baş soğan
    • 1 yumurta
    • Tuz, karabiber
    • Kızartmak için yağ
  • Yapılışı

    1. 500 gr unu hamur tahtasın eleyiniz Ortasına bir kaşık yağ 1yumurta, kenarlarına tuz serpip ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.

      Hamuru bir ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız Nemli bir bez altında 10 dakika kadar dinlendiriniz.

      Her bezeyi 10-15 cm çapında dairelere açıp üzerine eritilmiş yağ sürünüz 4 veya beş tanesini üst üste koyunuz, en üsttekini yağlamayınız Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayınız Grubun birini alarak 2 mm. Inceliğinde açınız Hazırladığınız kıymalı içi dairenin üst yarısına koyup hamurun diğer bölümünü üzerine kapatınız.

      Kalıpla yada bardakla yarım daireler kesiniz Kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartıp kağıt yayılmış bir tepsiye alarak yağını sızdırınız. Servis tabağına koyulduktan sonra sıcak servis yapınız.