Tavuklu Karamelize Sebze Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tavuklu Karamelize Sebze tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram havuç
    • 250 gram pırasa
    • 250 gram kereviz
    • 600 gram kemiksiz tavuk eti
    • Tuz, karabiber
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1+1/2 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 80ml beyaz tarap
    • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    • ½ demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Havuçları soyun. Pırasayı temizleyin, en yeşil ve kart kısımlarını atın. Kerevizi elma soyar gibi ama çok daha derin soyun. Hepsini yıkayıp küp küp doğrayın.

      Tavuk etini 1 cm.`lik küplere kesin,üzerine tuz ve karabiber ekin. Sebzeleri bir tavada, yağla 4 dakika kavurun. Tuz ve şeker koyun, 5 dakika orta ateşte karıştırarak, karamelleşmelerini sağlayın.

      Küp küp doğradığınız tavuğu da tavaya ilave din, 3- 4 dakika çevirin. Soya sosu, şarap, sirke ve 80 ml.

      Su ilave edip 2 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz yapraklarını katın. Pilavla birlikte servis yapın.