Kuşkonmaz Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kuşkonmaz
    • Haşlamak için
    • 1 litre su
    • 1 limonun suyu
    • 50 gram şeker
    • 70 gram un
    • 75 gram margarin
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 tutam dereotu
    • 2 çorba kaşığı çiğ krema
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. 1 litre suya, tuz, bir limonun suyu, 50 gr. şeker ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın.

      Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın. Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun.

      Unu ilave ederek, hafifçe sarartın. İçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin.

      Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilav ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.