Bademli Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 2 çorba kaşığı vişne likörü
    • 2 çorba kaşığı soya sosu
    • Tuz
    • Yarım tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
    • 300 gram tavuk bonfile
    • 50 gram iç badem (kabukları soyulmuş)
    • 100 gram havuç
    • 100 gram pırasa
    • 100 gram soya fasulyesi filizi
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
    • Toz zencefil
  • Yapılışı

    1. Vişne likörü, soya sosu, tuz, şeker, sirke, zencefil, sarımsak ve ince kıyılmış 100 gr. pırasayı 4 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tavuk bonfilelerini ince şeritler halinde kesin ve bu karışımın içinde 15 dakika bekletin.

      Bademleri tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları, kalan pırasayı yıkayıp temizledikten sonra, ince ince kibrit şeklinde doğrayın. Soya filizini temizleyip yıkayın. Tavuğu bir süzgeçe alıp suyunun süzülmesini bekleyin.

      Süzülen sosu ayrı bir kaba alın. Tavuğu kızgın yağda hızla karıştırarak 1 dakika kavurun ve bir başka tabağa alın.

      Kibrit şeklindeki sebzelerle soyayı, etleri kavurduğunuz yağda karıştırarak kavurun ve tuzlayın. Aynı tavada bademi, tavuğu, buğday nişastasını, 100 ml. su ve ayırdığınız sosla karıştırıp, bir taşım kaynatın.

      Yanında haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.