Mantarlı Tost tarifi
  • Malzemeler

    • ½ paket mantar
    • ¼ bardak yağ ya da margarin
    • 2 diş sarımsak, dövülmüş
    • ½ çay kaşığı tuz
    • Biber ve hindistan cevizi
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • ¼ bardak krema
    • 4 dilim kızarmış ekmek
    • 2 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
  • Yapılışı

    1. Mantarları geniş bir tavada hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Sarımsak, tuz, biber, krem şanti, limon suyu ve kremayı karıştırın ve krema kalınlaşıncaya dek pişirin.

      Ekmeği yağlanmamış kızartma kağıdının üzerine yerleştirin. Mantarları ve kremayı ekmeğin üzerine sürün.

      Maydanozla süsleyin. 210 derece ısıda 5-8 dakika arası krema ve mantarlar dolgun gözükünceye kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.