Acılı rozbif  tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram biftek (doğranmamış tek parça halinde)
    • Tuz, pul biber
    • 60 gram margarin
    • 250 gram çarliston biberi
    • 1 kase haşlanmış, istenilen tür fasulye (haşlanmış fasulye konservesi de kullanılabilir)
    • 1 kutu mısır konservesi (300 gr)
    • 2 yaprak defne
    • 3- 4 yemek kaşığı acı biber sosu veya sulandırılmış biber salçası
  • Yapılışı

    1. Et parçasını tuzlayın, biberleyin. Tavayı iyice kızdırın. İçine yağı ve ardından eti koyun.

      Yıkanmış kurulanmış çarliston biberlerini de ilave edip, çok kuvvetli ateşte kızartın. Bir dakika sonra eti de biberleri de çevirip bir dakika daha kızartın ve eti tavadan çıkartın. Suyu süzülmüş mısır, fasulye ve defne yapraklarını tavaya koyup, tuzlayın.

      1- 2 dakika kavurup sebzeleri tavanın kenarlarına doğru itin. Eti boşalan orta yere koyun. 2 yemek kaşığı biber sosu ilave edip, tavanın kapağını kapatarak sebzeler kenarda et ortada olmak üzere 8 dakika kısık ateşte pişirin.

      Arada bir kere çevirin. Eti tavadan çıkarıp dilimleyin. Dilimleri sebzelerin üzerine koyup, üzerine kalan biber sosunu dökün ve arzuya göre biraz daha pul biber serperek servis yapın.