Makarna salatası tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket burgu makarna
    • 1-2 adet domates
    • 1 adet salatalık (Arzu edilirse)
    • 2 kaşık mayonez
    • 2 kaşık yoğurt
    • Yarım demet dere otu
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Makarnalar tuzlu kaynar suyun içine boşaltılarak haşlanır.

      Makarnaların diri kalmasına dikkat edilmelidir. Haşlandıktan sonra soğuk su ile yıkanarak suyu süzdürülür ve soğumaya bırakılır.

      Diğer tarafta domatesler ve salatalık kabukları soyularak küp şeklinde doğranır.

      Soğuyan makarnanın üzerine domates, salatalık, mayonez,yoğurt ve ince kıyılmış dere otu ilave edilerek iyice karıştırılır.

      Arzuya göre biraz daha tuz ilave edilebilir. Daha sonra servis tabağına alınarak üzeri dere otu ile süslenir.