Un Helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tereyağı
    • 500 gram un (4 su bardağı)
    • 1 litre su (4 su bardağı)
    • 200 gram iri çekilmiş ceviz içi
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede tereyağını eritin.Yağ kızınca unu ekleyip, çok kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 30 dk. un kahverengileşinceye kadar kavurun. Suyu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun. Kavrulmuş una azar azar sıcak suyu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.Suyunu çekinceye kadar pişirin. Şekeri üzerine boşaltıp, tahta bir kaşıkla bir kez karıştırın. Şekerin erimesi için, ağır ateşte biraz daha pişirip ateşten alın.Bir kenarda dinlenmeye bırakın. İri çekilmiş ceviz içini ekliyerek karıştırın.Elle istediğiniz şekli verin ve servis yapın.