Üzümlü kek tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo un
    • 2 bardak toz şeker
    • 1 bardak üzüm suyu
    • 125 gram Margarin
    • 4 yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı tarçın
    • 1 bardak üzüm
  • Yapılışı

    1. Fırını 200 derecede ısıtın.Şeker ve yumurtayı çırpın.Kabın içine yağı ve üzüm suyunu ekleyin.Kabartma tozu un ve tarçını karıştırın.

      Yağlı kek kalıbınıza dökün.Keki fırına koyduktan 10 dakika sonra ısıyı 150 dereceye düşürün.

      10 dakika sonrada kalan üzümün yarısını hamurun içine dökün.Elinizle bastırıp kekin içine itin.Keki bir süre pişmeye bırakın.

      Kek kabardğığındada kalan üzümleri döküp elinizle içine itin.Bir buçuk saat sonra pişip pişmediğini kontrol edin.Pişince ters çevirip dilimleyip servis edin.