Beğendili tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram tavuk göğüs eti
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • 4 adet közlenmiş patlıcan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 su bardağı süt
    • 50 gram kaşar peynir
    • Tuz ,karabiber
  • Yapılışı

    1. Küçük kuşbaşı kesilmiş tavuk etleri biraz yağ koyduğumuz tavada sotelenir. Daha sonra küçük küçük kestiğimiz biber ve domatesler de tavaya eklenir. İstenilen oranda tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
      Beşamel sos, tavada eritilen yağa un eklenip kavrulduktan sonra üzerine süt ilave edilerek hazırlanır.
      Közlenmiş patlıcanlar ile beşamel sos karıştırılır, üzerine de tavuklar konularak servis edilir.

      Afiyet olsun
      Elif korkmazel