Patlıcanlı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 3adet orta boy patlıcan
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 parça damla sakızı
    • 3 su bardağı su
    • 4 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinci ılık tuzlu suda bekletin, süzüp yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda beş dakika haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Patlıcanı da ekleyip, ezmeden kavurun. Üzerine sıcak su, tuz ve dövülmüş damla sakızını katın. Bir taşım kaynatıp, pirinci ekleyin. Tarçın ve karabiber ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

      Elif korkmazel