Dolama börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 1 adet ıspanak
    • 1 demet hardal otu
    • Aldığı kadar karabiber
    • 1 demet ısırgan otu
    • 100 gram lor peynir
    • 2 adet pırasa
    • 1 demet arap saçı
    • 1 demet ebe gümeci
    • 3 diş sarımsak
    • Aldığı kadar tuz
    • 4 adet taze soğanı
  • Yapılışı

    1. Ispanakları yaprak yaprak ayıklayın. Yaprakları eliniz ile ortadan ikiye bölün. Taze soğanları, pırasaları, sarımsakları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın.

      Derin bir kaseye yaprak ıspanakları, kıyımlı taze soğanları, pırasaları, sarımsakları, lor peynirini, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip iki kaşık yardımıyla karıştırın. (Harcı kesinlikle pişirmeyin).


      Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yarım yufkanın üzerine fırça yardımıyla erimiş Sana Hamurişi margarin sürüp üzerine ıspanaklı peyniri harçtan koyup rulo yapıp gül böreği gibi doladıktan sonra yağlanmış ve kapağı olan bir tavanın ortasına yerleştirin. Etrafını aynı şekilde Sana Hamurişi margarin ile yağlayıp harç ile doldurup sardığınız ikinci yarım yufkayı da birincinin etrafına dolayın.


      Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte böreğin
      altı kızarana kadar kapağını hiç açmadan pişirin. Dolama böreğinin altı pişince yayvan bir tabak kullanarak böreği tavanın içinde ters çevirin.

      Böreği ters yüz ettikten sonra kapağını ?KAPATMADAN? pişirin. Diğer bir değişle böreğin altı pişerken tencerenin kapağı kapalı ? ters yüz edildikten sonra kapak açık olarak pişecek.

      Kalan 2 yarım yufkayı da aynı şekilde sarıp pişirdikten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız dolama börekleri ayran, cacık veya sarımsaklı yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis edin.