Peynir fondu tarifi
  • Malzemeler

    • Bir diş sarımsak yarıya kesilmiş
    • bir su bardağı beyaz şarap
    • bir tatlı kaşığı limon suyu
    • 250 gram Gruyer peyniri (veya Kars gravyeri)
    • 250 gram Emmental peyniri (veya eski kaşar)
    • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    • 2 çorba kaşığı kirsch (kiraz likörü)
    • bir tutam yeni rendelenmiş muskat (isteğe bağlı)
  • Yapılışı

    1. Fondü kabının tüm iç yüzeyine sarımsağı bastırarak sürün. Beyaz şarabı ve limon suyunu koyup yavaşça kaynama noktasına getirin.

      Ateşi kısın ve rendelenmiş peynirleri azar azar kaba koyup tahta kaşıkla devamlı karıştırarak eritin.

      Küçük bir kasede mısır nişastasını kirsch kullanıyorsanız kirsch ile, yoksa iki kaşık suyla karıştırarak ezin ve bunu da erimiş peynir karışımına ekleyin. 2-3 dakika daha ve karışım kalın, pürüzsüz bir hal alana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.

      Fondünün fokur fokur kaynamasına asla izin vermeyin. İçine taze çekilmiş karabiber ve muskat ilave edip sofraya getirin. Küp kesilmiş çıtır ekmekler ve saydığım diğer malzemelerden arzu ettiklerinizle birlikte servis edin.