Yoğurt tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 kahve fincanı un
    • 30 gram tereyağı
    • 3 adet yumurta
    • 3 kahve fincanı sulu olmayan yoğurt
    • 4.5 kahfe fincanı pudraşekeri
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Şurubu için
    • 3 su bardağı tozşeker
    • 3.5 bardak su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Büyük bir kaba kaymağı alınmış yoğurt konup tahta kaşıkla iyice çırpılır.Sırası ile pudra şekeri yumurta eritilmiş yağ un ve karbonat katılır.

      Kaşıkla karıştırılıp yağlanmış tepsiye iki parmak kalınlığında dökülür.

      Tepsi orta fırına sürülür.Kabarıp altı ve üstü pembe olunca 45-50 dk. kadar pişmesi hazırdır.

      Şerbet için malzemeler tencereye konup karıştırılıp eritilip 5 dk. kadar kaynatılır.

      Tatlı hamuru pişince fırından çıkarılır.Kaynar şurup hemen üstüne dökülür.Soğumaya bırakılır.

      Yoğurt tatlısı iyice soğuyunca istenilen biçimlerde kesilip servis edilir.