Tel Şehriye Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram filiz tel şehriye
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1-2 sap maydanoz
    • 300 gram mantar
    • 200 gram sosis
    • 3 adet yumurta
    • 75 gram margarin
    • 200ml süt
    • Kalıbı yağlamak için yağ
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Şehriyeleri tuzlu ve bol suda haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırın. Maydanoz yapraklarından birazını ayırıp kalanını mantarlarla beraber kıyın. Kalan yağda ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
      Sosisleri küçük küçük doğrayıp mantarlara karıştırın. Fırın kalıbını yağlayın. Şehriyelerin yarısını kalıba koyup; üzerlerine sebze karışımını, onun üstüne de kalan şehriyeleri dökün.
      Margarini eritin. Süt, yumurta, tuz ve karabiberi erittiğiniz yağ ile karıştırıp şehriyelerin üzerlerine dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın