Risottolu hindi biftek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tabak Hindi Biftek
    • 2 dal kekik (yapraklanmış)
    • 2 çorba kaşığı portakal suyu
    • 7 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 300 gram pirinç
    • 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
    • 400 ml piliç suyu (kaynar)
    • 200 gram krema
    • 100 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
    • 1 demet fesleğen (iri doğranmış)
    • 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
    • 2 adet orta boy kabak (halka doğranmış)
    • 15 adet kuşkonmaz (haşlanmış)
    • Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
  • Yapılışı

    1. Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın. Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

      Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak. soteleyin. Pirinci ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dak. daha kavurun. Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın.

      Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

      Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak. soteleyin.

      Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3?er dak. pişirin. Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak. daha pişirin.

      Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın.