Top çikolatalar  tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım su bardağı tereyağ 120 gr.
    • 150 gram bitter çikolata
    • 3 çorba kaşığı bal
    • 3/4 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
    • 1 su bardağı meyveli yulaf gevreği
    • 3 çorba kaşığı kakao
  • Yapılışı

    1. Tereyağı ve balı içi su dolu bir tencerede veya tepsiye oturtuğunuz bir kaba koyun.Kısık ateşte eritin.Çİkolatayı küçük parçalar halinde kırın tereyağı ve bala ilave edip iyice eritin.

      Bu karışıma kayısı ve yulaf ezmesini ekleyerek karıştırın.Buzdolabında karışım sertleşene kadar bekleyin.

      Dolaptan alın ve elinizle küçük toplar halinde şekillendirin.Çikolata toplarınızı kakaoya bulayın.

      Yarımsaat daha dolapta soğutarak servis edin.