Unsuz çikolatalı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 büyük paket bitter çikolata
    • 125 gram tereyağ
    • 7 yumurta, ayrılmış
    • 10 çorba kaşığı şeker
    • Akları çırpmak için
    • 5 çorba kaşığı şeker
    • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin.
      Yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın.Sarıların üzerine şekeri ilave edip çırpmaya geçin.

      Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye çember altı olmayan tart kalıbını koyun.

      Yumurta beyazlarınıda tuz ve az bir şekerle çırpmaya başlayın.Sonra kalan şekeride çırpılırken azar azar ilave edin.Kar şekline gelsin.

      Çikolatalı karışımı daha sonra yavaş yavaş elinizle çırparak yumurta sarılarını karıştırın.

      En son da yumurta beyazını çok yavaş söndürmeden karıştırın.

      Bütün karışımı çemberin içine boşaltıp 45 dk. kadar önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.


      Biraz soğuyunca güzelce kesip pudra şekeri ile servis edin.Afiyet olsun.