Kolay Lokma tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çay kaşığı maya
    • 1 su bardağı ılık süt (250 ml.)
    • 2 çorba kaşığı şeker (30 gr.)
    • 1 yumurta çırpılmış
    • 4 çorba kaşığı tereyağ(60 gr.)
    • 2 su bardağı un (300gram )
    • Kızartmak için sıvı yağ
    • 2/3 su bardağı bal (160 ml.)
    • 1/2 çay kaşığı tarçın
    • 1/4 su bardağı ceviz (30 gr.)
  • Yapılışı

    1. Süt, maya, şeker, yumurta ve terayağını robotun hamur ayakları ile karıştırın. Unu ilave edin. İyice karıştırarak hamurunuzu hazırlayın. Hamur üzeri kapalı olarak 1/2 saat oda sıcaklığında bekletin. (hamurun üzerinde küçük kabarcıklar olması gerekmektedir.) Hamur hazır olunca tekrar iyice karıştırın. Fritözünüzü 180 dereceye ayarlayın. Hamurları fritözün içine kaşıkla atarak kızartın. Balı tencerede ısıtın. Lokmaları sservis tabağına alın ve balı üzerlerine dökün.Tarçın ve ceviz ile servis yapabilirsiniz.
      Not: Hamurun mayalanması için 1/2 saat vaktiniz yoksa fırından alacağınız ekmek hamurunu elinizle küçük toplar haline getirip kızartarak çok benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz.