Ev poğaçası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 300 gram katıyağ
    • 100 gram yoğurt
    • 1 kahve kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • Yeterince tuz
    • İç harcı için
    • 1 demet dereotu
    • 1 demet maydanoz
    • 200 gram beyaz peynir
    • Üstüne sürmek için
    • 2 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Bir tezgahın üzerinde unu döküp ortası havuz gibi açılır.Unu elemeyi unutmayın.

      Katıyağ ezilerek krem gibi bir hal alır.Yoğurt ilave edilir.Biraz tuz konur.Limon suyu ve karbonat unun ayrı yerletine serpiştirilir.

      Malzeme karıştırılarak hamur yapılmaya başlanır.Yoğrulma işlemi bitince üzerine nemli bez örtülüp 20 dk. hamur dinlendirilir.


      İç harcı için dereotu ve maydanoz ince kıyılıp peynir ile karıştırılır.


      Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp yuvarlanır.Yarım cm. kalınlığında inceltilip peynirli harç konur.Yarım daire şeklinde kapatılır.

      Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür.Yüksek hararetli fırında 45 dk. pişirilir.Afiyet olsun.